Ninneke’s Corner Culinair | Carré confituur gebakjes

IMG_8339 watermerkZin in iets zoet ?Je hebt nog bladerdeeg in de diepvries liggen of je wil gewoon even wat bakken ,maar niet al teveel tijd insteken,dan is dit de oplossing om toch wat  lekkers te nuttigen bij de koffie

Carré conIMG_8378 watermerkfituur gebakjes.

IMG_8356 watermerk

Zoete verwennerij

Zin in iets zoet ?Je hebt nog bladerdeeg in de diepvries liggen of je wil gewoon even wat bakken ,maar niet al teveel tijd insteken,dan is dit de oplossing om toch wat  lekkers te nuttigen bij de koffie,het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg en abrikozen confituur, heb je veel tijd kun je het bladerdeeg zelf maken en de confituur ook nu er volop abrikozen te krijgen zijn,maar ik vind dit ook lekker met bladerdeeg gewoon uit de vriezer en confituur gewoon uit een aangekochte pot,is ook gewoon leuk om toch even wat tijd in te vullen als je even niets om handen hebt,of je verneemt dat je onverwacht gezelschap krijgt binnen enkele uurtjes,dan is zo een pak bladerdeeg in de diepvries altijd een goede uitkomst en een pot confituur,leg het bladerdeeg dan vlug te ontdooien op een bord onder plasticfolie om uitdrogen te voorkomen, het deeg is ook redelijk gauw ontdooid,dus geen paniek als je beste vriendin binnen 2 uur op je stoep staat , het komt allemaal goed.

Bereiding:

Snij de rechthoekige lapjes bladerdeeg in 2,rol met de deegroller wat uit,bestrijk met confituur,maak van ander lapje bladerdeeg eventueel mits uitsnijd wieltje dat karteltekening maakt smalle reepjes om over de met confituur bestreken lapjes kruislings te leggen en goed aan te duwen in de rand,leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven van een 195 ° een 25 a 30 minuten,laat afkoelen op rooster.Je hebt een heerlijke zoete verwennerij voor bij het koffieleuten of de theekrans, zo gauw is dat gebakken .

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner Culinair | Carré confituur gebakjes

  1. Net carré confituur taartjes gebakken voor de eerste maal met dit recept en viel goed mee alleen was de confituur wat uitgelopen ondanks dat ik de randjes overgeplooid had maar ze smaken voortreffelijk ;-)

Geef een reactie