Ninneke’s Corner | Zomerse bestekzakjes

column zomers bestekzakjes A (5)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Zomer gevoel op tafel.

 

Zomerse bestekzakjes

column zomers bestekzakjes A (2)

Gezellig uitnodigend

 

De zomer zit eraan te komen. Krijgen we nog eens zo meer zin om lang te tafelen. Vooral dan als we buiten aan tafel kunnen aanschuiven. De komende barbecue dagen. De mogelijke communiefeesten. Dat vraagt om een tafel aankleding met een zomers tintje. Fris witte bestekzakjes met een boord met bloemen. Geen echte bloemen maar een mooi gekleurd sierlint. Dat je zo kopen kan in de betere naad benodigdheden winkel.  Het is een leuke bezigheid deze te maken. Je tafel ziet er uitnodigend gezellig uit.  Op enkele uren tijd heb je er al toch wat volledig afgemaakt. Kun je je voorstellen hoe je tafel eruit komt te zien, met zo een aantal borden met zulke leuke bestekzakjes op? Aangevuld met nog verse bloemen op tafel, glazen erbij. Of strooi eens gewoon de knopjes van wat veldbloemen op tafel. Van bijvoorbeeld madeliefjes, met nog wat klavers erbij. Dan krijg je ook een mooi effect. Dan heb je ook al zeker geen last van vazen met bloemen in die het moeilijk maken, je overburen te zien. Kan je ongehinderd een praatje maken. Heel moeilijk is het niet. heb jullie in het verleden het ook al voorgelegd.

column zomers bestekzakjes A (1)

Netjes opgeborgen

column zomers bestekzakjes A (2)

Gezellig aan tafel

column zomers bestekzakjes A (4)

ook leuk naast het bord

column zomers bestekzakjes A (5)

Summer feeling

column zomers bestekzakjes A (6)

Benodigdheden

Beschrijving werkwijze: Teken op witte stof stroken van 69 cm op 15 cm( per zakje telkens) Knip wel iets groter uit een 73 cm op 19 cm zodat je 2 cm boord naad hebt. Knip dan een strook vilt uit van 42 cm op 15 cm. Meet het midden center uit van de strook witte stof.Leg de vilt op de witte stof. Beginnende op het midden center dus van de witte stof. Zodanig dat je de witte stof kan toevouwen over de vilt. Gelijkmatig overal van de kant af. Vouw even de witte stof terug open. Zet de vilt vast met spelden. Stik deze eerst vast op de stof. Nu plooi je de stof terug over de vilt heen. Plooi de boord naar binnen, mooi op de afgetekende lijn. Zet weer vast met spelden. Stik rondom vast. Stik dan aan eén smalle kant, het bloemenlint vast. Plooi dan zo de kant met het lint een 15 cm om. Stik dit ook weer eerst vast, enkel de zijkanten en onderkant!!!!!!!!. Dan stik je twee verticale lijnen over het geplooide deel met het lint. Zodat je drie vakjes krijgt. Meet het af dat je drie gelijke delen hebt. Stik dan nog aan de bovenkant een mooi lint rond, in een kleur dat past bij het geheel. Klaar zijn je bestekzakjes.

Lieve groeten Jeannine  alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie