Ninneke’s Corner … Zalig yoghurtijs

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon.Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… 

 Zalig yoghurtijs

Ik ga jullie trakteren op een ijsje , het is te zeggen op een heerlijk recept  om zelf heerlijk yoghurtijs te bereiden  , nu de temperaturen toch wat gunstiger gestemd zijn , krijgen we toch al zin in  deze verwennerij.

IMG_5007 watermerk

Heerlijk fris en zacht van smaak

 Ik ben in een gulle bui en geef jullie nog een bolletje extra

IMG_5053 watermerk

Lekker hemels op je smaakpapillen

  Hebben jullie al trek , ik zit al te watertanden hmmm

Wat hebben we nodig voor het aardbeien yoghurt ijs ; 4dl slagroom,4dl volle yoghurt, 4 dl halfvolle melk, 180 gr poedersuiker , 4 eetlepels citroensap , bakje aardbeien, 2 eiwitten.

Bereiding ; doe de aardbeien in een blender en pureer ze fijn ( hou enkele opzij voor te garneren ) doe dan de aardbeienpuree door een fijne zeef  , zet even weg , giet de yoghurt, melk,suiker en citroensap in een grote kom en meng goed , voeg de slagroom toe en de aardbeien puree , roer goed om , klop de eiwitten bijna stijf en voeg het yoghurt mengsel voorzichtig toe , zorg ervoor dat het goed gemengd is , giet over in de ijsroom machine en laat draaien , tot het klaar is . Geen ijsmachine maker ? Kan ook gewoon in afsluitbare bak gedaan worden en in de vriezer gezet worden , haal het er dan  om het half uur uit en roer steeds goed om doe dit toch wel enkele malen  , om ijskristallen te voorkomen .  Garneer je bolletjes ijs met wat aardbeien  en geniet .Heb je geen zin om al die heisa of heb je geen blender voor de aardbeien , je kan ook super makkelijk yoghurt ijs bereiden met kant en klare  fruit yoghurt  , gewoon een liter aardbeien yoghurt , voeg daarbij enkel dan 100 gr poedersuiker en 1 dl room goed mengen en doe dit dan in de ijs machine en draai het ijs af , meer is er niet aan .

Wat hebben we nodig dan voor het appel kaneel yoghurtijs; 4 dl slagroom, 4 dl volle yoghurt, 3 dl halfvolle melk, 1 dl appelsap, 180 gr poedersuiker, 4 eetlepels citroensap, 2 eiwitten, 6 appelen , 150 gr gele rozijnen , ruwe rietsuiker, 1 eetlepel boter , wat kaneelpoeder .

Bereiding; schil 4 van de appelen in kleine blokjes en stoof deze in wat boter zacht , voeg de rozijnen toe die je eerst een half uurtje hebt laten weken , dat kan in het appelsap maar hou dit bij en vul eventueel terug aan tot je 1 dl hebt  , als je de rozijnen onder de appelen  zachtjes even hebt mee gestoofd  zet het vuur dan af en zet opzij om te laten afkoelen , doe dan de yoghurt,melk,appelsap,suiker , kaneelpoeder en citroensap in een grote kom en meng goed ,voeg dan de gestoofde stukjes appel met rozijnen en de slagroom toe,meng weer goed door elkaar,klop vervolgens in een andere kom de eiwitten weer bijna stijf en meng alles voorzichtig bij elkaar,doe over in de machine en laat het ijs weer afdraaien,doe het ijs in bakjes in de vriezer , als je het serveert is het zeer lekker van er bovenop nog warm gestoofde stukjes appel,rozijnen op te doen , stoof dan de 2 overige appels weer wat in boter , doe  er wat ruwe rietsuiker over ,stoof verder zacht met de rozijnen en geef er warm bij .

IMG_5060 watermerk

Echt een heerlijk zomers nagerecht

 Ik hoop dat jullie het zal smaken , ik heb in ieder geval weer trek gekregen en ga me zelf belonen met een bolletje ijs .

 Groetjes Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden  op facebook: Ninneke’s Corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner … Zalig yoghurtijs

Geef een reactie