Styling Aan Zee: Van Sporthuis Centrum naar Eigentijds vakantiehuis

IMG_0892Mijn naam is Monique Busch en ik ben sinds augustus 2017 eigenaar van Styling Aan Zee. Hiermee richt ik me op styling van vakantiehuizen die (mede) verhuurd worden, met als doelstelling een goed verhuurrendement. In deze blogs mag ik jullie meenemen in mijn belevenissen bij het inrichten van vakantiehuizen. Hartstikke leuk, en wellicht verblijven jullie ooit in een vakantiehuis dat ik ingericht heb.

In mijn werk kom ik in veel vakantiehuizen binnen. Altijd leuk, maar mijn hart gaat sneller kloppen van gedateerde vakantiewoningen. Zodra ik over de drempel stap, gaat mijn hoofd al aan de slag met een restyling. Waar andere mensen vooral die grijze gemetselde muur van sporthuis centrum van vroeger en het eikenhouten bankstel van oma zien, zie ik de lichtinval, de indeling van de ruimte en de mogelijkheden om dat te benadrukken.

Bij het uitwerken van de plannen stel ik mezelf continue de vraag of een bepaalde investering waarde toevoegt. Natuurlijk is het makkelijker om alles te vervangen en de woning opnieuw in te richten als ware het een nieuwbouw woning, maar dat is nu net niet de bedoeling. Alles wat we doen, moet waarde toevoegen: of aan de woning zelf of in de vorm van verhuuropbrengsten. En dat het niet perfect is, geeft vaak juist die extra charme aan het huis.

Originele staat:

0114084274

0114084273

Die grijze gemetselde muur in deze woning is duidelijk: de kleur is saai en het lijkt alsof de muur het licht absorbeert. Stucen en/of verven is dan een goede investering. Die grijze kozijnen kunnen ook wel een verfje gebruiken; dat ziet er gelijk verzorgd uit (en nieuw schilderwerk maakt makkelijker schoon :-)) Maar die plavuizen?  Niet zo mooi, maar wel heel functioneel…. Dat hebben we opgelost met een groot kleurrijk kleed in de zithoek. Dat geeft gelijk een intiemer gevoel in de zithoek en zorgt voor meer samenhang. Nieuwe effen gordijnen geven ook al snel een fijne sfeer. Kleed van Leen Bakker en gordijnen van Kwantum. Niet duur en prima kwaliteit!

De meubels hebben we grotendeels opnieuw gebruikt. Alleen wat nieuwe stoelen van Karwei en Xenos. Tot slot hebben we de woonkamer aangekleed met fijne accessoires om een gezellige sfeer te geven. En alles in het kleurenpalet wat we vooraf samen met de eigenaren hebben uitgezocht.

Nieuwe staat:

IMG_0874

De eigenaren waren dik tevreden. Dat de huurders enthousiast zijn, zien we aan de hoeveelheid boekingen voor dit seizoen en de lovende recensies op Airbnb. Er zijn nog maar een paar perioden beschikbaar, dus als je het ook leuk vindt, moet je snel zijn. En de investering? Die is dit jaar al dik terugverdiend. Dat noem ik Styling met Rendement!

IMG_0897

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie