Styling Aan Zee| Zonder licht geen kleur!

Woonkamer-1-vierkantMijn naam is Monique Busch en ik ben sinds augustus 2017 eigenaar van Styling Aan Zee. Hiermee richt ik me op styling van vakantiehuizen die (mede) verhuurd worden, met als doelstelling een goed verhuurrendement. In deze blogs mag ik jullie meenemen in mijn belevenissen bij het inrichten van vakantiehuizen. Hartstikke leuk, en wellicht verblijven jullie ooit in een vakantiehuis dat ik ingericht heb.

In één van mijn vorige blogs heb ik het gehad over het kiezen van kleuren voor je interieur. Vandaag kijken we verder naar kleur op de muur. Waar we tot voor kort massaal RAL 9010 op de muur hadden, zien we tegenwoordig veel meer kleur op de muur. Daar hou ik enorm van! Het geeft veel sfeer en maakt je huis persoonlijk.

Thuis hebben veel muren bij ons een kleur: groen, blauw, lichtgrijs, donkergrijs en in de kamer van mijn zoon  felblauw en rood! In de woonkamer hebben we zelfs een stuk van het plafond groen geverfd :-)

Keuken-3

Slaapkamer-2

Hal-2

Maar kleur op de muur vraagt wel wat voorbereiding. Bijgaand een aantal tips om mee te nemen:

  1. Bepaal nooit de kleur van de muur in de verfwinkel of in de bouwmarkt. Tenzij je thuis dezelfde lampen hebt hangen :-)
  2. Hou rekening met de lichtinval. Licht vanuit het Noorden is een koel ‘blauw’ licht. Koele kleuren worden daardoor nog koeler en misschien zelfs wel kil. Koele kleuren zijn blauw-, groen en grijstinten, maar ook bijvoorbeeld wit met een blauwe kleurnuance. Licht vanuit het Zuiden is een warm ‘geel’ licht. Koele kleuren kunnen dan juist heel goed. Dit geldt ook voor de meeste wittinten.  Een wittint met een gele kleurnuance lijkt echter nog geler met licht uit het Zuiden.
  3. If you can’t beat it, join it! Ik hoor vaak dat mensen geen kleur op een muur willen in een donkere hoek. Maar als het echt een donkere hoek is, gaat wit het probleem niet oplossen. Maak er dan maar een mooie sfeervolle gekleurde hoek van.
  4. 82a0ee25078eb8927a62a4f596978ef6Kleuren kunnen elkaar versterken of juist afzwakken. Zogenaamde complementaire kleuren versterken elkaar. Dit zijn de tegenover liggende kleuren in de kleurencirkel van Itten. Zo hebben wij thuis 3 rode schilderijen. Op een groene muur zou dat rood nog meer van de muur afknallen. Wij hebben gekozen voor een blauwe muur om het rood wat af te zwakken. e0e6ca454125050f571fe35b53f56a0f
  5. Tot slot: durf te experimenteren! Het is maar verf. In het ergste geval moet je opnieuw met de verfkwast aan de gang. Maar als je rekening houdt met bijgaande tips, wordt die kans een stuk kleiner! Veel succes ermee!

Foto van zwarte hal: VT Wonen

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie