Ninneke’s Corner culinair |Frambozen mascarpone gebak

IMG_9475Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Heerlijk gebak dat super makkelijk te maken valt.

Frambozen mascarpone gebak.

Column mascarpone frambozen gebak (1)

Lekker hmm

Het is even geleden dat jullie van mij nog een blog hadden gekregen. Het is soms ook zo druk, dat het er maar niet van kwam. Maar heb vandaag voor jullie iets heel lekkers en bovendien ook super makkelijk te bereiden. Frambozen-mascarpone gebak, wat een zalige combinatie is. Gemaakt met kant en klaar bladerdeeg, je kan als je veel tijd hebt ,je bladerdeeg zelf ook maken. Maar het smaakt ook goed met bladerdeeg uit de koeling, is niets mis mee. Heb zelfs frambozen confituur gekocht in plaats van zelf confituur te maken. Goede oplossing voor als het razend druk is en je toch wat zoets wil presenteren.

Column mascarpone frambozen gebak (2)

Frambozen en mascarpone een zalige combinatie

Wat heb je nodig:

350 gr mascarpone

pot frambozen confituur

3 rollen bladerdeeg( ronde)

Column mascarpone frambozen gebak (3)

Zoete zonde

IMG_9475

Bereiding: Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier. Leg een rol bladerdeeg erop, prik met vork wat gaatjes in de bodem.  Bestrijk vervolgens de twee andere rollen bladerdeeg eerst met een laag mascarpone. Doe er dan een laag confituur over , een dunne laag. Rol dan het bladerdeeg terug op tot een rol. Snij dan er plakken voorzichtig af van een anderhalve centimeter. Bedek de bodem( het bladerdeeg al in de taartvorm) met de plakjes. Leg ze  met snijkant naar boven en beneden. Zodat bij het bakken allemaal rondjes ontstaan. Bak deze in de oven op 185 ° een 35 a 40 minuten.  Je kan ook indien de bodem nog wat wakker blijft, de taart voorzichtig uit de vorm halen met behulp van het bakpapier. Voorzicht met het papier optillen en dan zo nog even laten bakken, zodat onderkant ook krokant gebakken is.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me steeds vinden op mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie