Voor jou gespot | De lampentrends van 2018

fot 1In deze rubriek spotten we voor jou de nieuwste, leukste of origineelste meest uiteenlopende producten op gebied van wonen en lifestyle. De producten geselecteerd passend bij ons motto For A Happy Lifestyle! Wil je al onze eerdere aanbevelingen bekijken klik hier. Deze keer hebben we voor je hebben gespot… de prachtige collectie de lampen trends voor 2018.
Bij trends voor lampen draait het vooral om materialen. De metalen die we in 2018 steeds meer gaan zien, zijn zwart metaal, goud en messing. Toch is er ook een hang naar het natuurlijke en rotan lijkt daarbij de favoriet voor verlichting. Uit de band springen kan ook dit jaar, namelijk met een gedurfde lamp van fluweel.

Tijdloos metaal of gedurfde stofjes

Metaal is een tijdloos materiaal en zal dan ook niet snel uit raken. Koper is bijvoorbeeld al jaren een favoriet. 2018 lijkt echter het jaar van zwart, goud en messing te worden. Deze tinten passen zowel bij een klassiek als een modern interieur en maakt combineren ook erg makkelijk. We zien de materialen steeds meer terug in verschillende type lampen voor het interieur. Denk daarbij niet alleen aan hanglampen, maar ook aan staande lampen en wandlampen. Stofjes zijn altijd al in de mode geweest als het om lampen ging., maar in 2018 is er echter wel een heel bijzondere stof aan de beurt. Fluweel maakt verlichting tot een echte blikvanger.
fot 2

Zet de natuur in de spotlights

Verlichting kan ook perfect opgesteld worden om een natuurlijk en groen interieur best benadrukken, wat we ook steeds meer terugzien in zowel klassieke als landelijke interieurs. Wandlampen zijn daarbij ideaal om bepaalde planten te accentueren, bijvoorbeeld als ze op een tafeltje langs de muur worden geplaatst. Ook vloerplanten kunnen op die manier mooi in het zonnetje worden gezet. Lampen moeten natuurlijk dan ook in passende materialen zijn uitgevoerd en bijvoorbeeld matchen met een plantenbak. Alleen dan kunnen ze perfect met het interieur worden gecombineerd. Het is dan ook een aanrader om te kiezen voor wandverlichting van hout. Rotan is een absolute favoriet in 2018!

fot 1Technische snufjes

Niet alleen moet de verlichting passen bij de nieuwste interieur trends, ook zorgen slimme technologieën voor een nieuwe trend op het gebied van verlichting. Slimme verlichting of connected verlichting houdt in dat de verlichting zo gekoppeld is dat deze met één knop geheel kan worden aangepast aan de gewenste sfeer op een moment. Is het tijd voor gedempte verlichting? Dan kunnen alle lampen waaronder de lampen bijvoorbeeld tegelijkertijd worden gedimd. Ideaal om met één knop de rustgevende of romantische sfeer in huis te halen!

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie