That’s what friends are for I In verwachting…

imageInmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Reden genoeg om Carol te vragen zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carol’s verhalen twijfel je geen seconde meer en meldt jij je meteen aan…. En dat vinden we hartstikke gezellig!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet. Verder lezen →

 

Ligt het nu aan mij of worden de maanden steeds korter. Ik kom aan het eind van de dag uren te kort en dat terwijl de dagen lengen. Ik kom ook aan het begin van de dag te uren kort maar dat is de schuld van mijn bed. Dat ligt te lekker. Wanneer het einde van een maand nadert kijk ik verdwaasd op mijn kalender ( jep! ik heb nog ouderwetse keukenkalender waarvan het de bedoeling is dat het hele gezin zijn afspraken erop schrijft en waarvan ik dus de enige ben die dat ook doet) en denk…. kan er deze maand asjeblieft nog een week bij? En geld. Dat ook …image

Maar serieus. Ik heb de lente compleet gemist en het is al bijna zomer. De lente heeft de lente ook gemist hoor. We hadden zomerse dagen, herfstbuien, overstromingen en zelfs winters weer maar lenteweer? Ik heb het niet meegekregen. Jullie? Maar.. Ik mag dus wel goed op gaan letten dus want het kan zomaar zijn dat de echte zomer op een dinsdag valt dit jaar en tja..als ik dan even druk ben mis ik hem dus.

Ik ben overigens niet de enige waar de tijdlijn niet lijkt te kloppen. Ook mijn tuin maakt er een zooitje van. Mijn postzegel ligt op een zeer gezegend plekje op het zuiden. Wat wil je nou als tuin nog meer? Volop zon en mij als trouwe praatgrage gezelschapsdame want ja..ik ben er zo één die praat tegen haar planten. Ook tegen de hond, maar die zegt evenmin iets terug dus wat maakt het uit tegen wie ik praat. En ik mopper. Mijn tuin is een heerlijk rustgevende groene oase. Waar ik kijk is het groen. Heel zen. Te zen bijna. Het groeit allemaal als de spreekwoordelijke kool. Daar kan ik niets tegenin brengen. Maar …. Waarom bloeit er niets? Jullie posten allemaal bloeiende tuinen en bij mij bloeit alleen een stiekeme overgewaaide schijnpapaver. Niet eens een echte dus. En knalgeel is ze! Ook nog. In de tuin die in aanleg, in aanleg dus, very stylish wit aangeplant werd. Dat ik prompt blauwe en roze hortensia’s cadeau kreeg is weer een ander verhaal …

image

Dus toog ik naar de markt voor bloemetjes maar werd helaas weer hopeloos verliefd op witte Lobeliaatjes. Ik vind ze zó verschrikkelijk schattig en  lief…

                                                     Maar  Het  Is   Gewoon  Niet   Slim      

want ik ben veel geschikter voor Verbena ( IJzerhard) of zo’n heerlijk gewone altijd tevreden hanggeranium en zij zijn geschikter voor mij. Zowel Verbena als Geranium blieft namelijk aanzienlijk minder water en blijft toch stug doorbloeien. Daarentegen zijn de lieftallig lijkende lobelia’s in werkelijkheid naar aandacht hunkerende dorstige monsters en nu tijg ik dus braaf met mijn gietertje elke dag naar buiten om de schatjes in de bloei van hun leven te houden.

De héle zomer lang… Je zou haast gaan hopen dat die echt alleen maar op een dinsdag valt.

image

 

In ons troosteloze op het noorden liggende strookje tuin wat de makelaar ons destijds verkocht als vóórtuin, bloeit overigens vol overgave wel iets. Bloeide! Voornamelijk onkruid. Maar ook siergras. Wuivend en ruisend… Voor het onkruid bood mijn jongste zeer onverwacht zijn hulp aan en ik prees hem dan ook zowat de hemel in. Overkomt me tenslotte niet elke dag, zo’n aanbod. Gewapend met voegenkrabber, schep, bezem en snoeischaar zag ik hem door het huis sjokken. Snoeischaar? Hmmm.

Ik hoorde hem vrolijk bezig en wierp een blik door het keukenraam.

‘Hardlopers zijn doodlopers’ zei mijn moeder altijd dus dat doe ik dan ook bij voorkeur zo min mogelijk maar nu was ik toch maar mooi even sneller dan het licht. Kon meteen aan de zuurstof natuurlijk maar dat terzijde. Wild zwaaiend met mijn armen piepte ik ‘Hhhhooooooo’  waarop zoonlief me zijn beste versie van zijn -wat nou weer mens- blik gaf. Stond mijnheer daar verdorie vol overgave alle witte bloemetjes weg te knippen! Kon ie beter zien waar de kluit zat en dat goedje in één keer goed uitroeien want het kwam elk jaar weer terug, was hem opgevallen. Je kon me opvegen en niet alleen van mijn sprintje.

Je had toch gezegd ‘ het barst van het onkruid in de voortuin ‘?

Nou hier barst het van,  Ma!’

“Ja kluns, dát klopt. Ik heb het er zelf ingezet , dat is siergras! “

En met een grote grijns zei hij….‘Nou Mam,  das dan nu  gemaaid….’

image

 

Van de 8 planten was nog net niet alles geknipt en geschoren dus ik heb het restant er maar een beetje overheen gemodelleerd.  Ik had nog geluk.Want had ie ontdekt dat we ook een heggenschaar hebben, had er geen spriet meer overeind gestaan. Ach ik verwacht nog een explosie van bloemen in de achtertuin én het hoeft nog maar een krap jaar een mooie tuin te zijn. Dan mag ik een balkon inrichten.

Nou ja…. Dat is  ‘ de verwachting ‘ aldus de makelaar. Vanaf ‘start bouw een maand of negen’. Niet vanaf start sloop, het is een kantoorpand wat verbouwd wordt tot appartementen, maar vanaf start bouw.  We zijn dus in verwachting van een appartement. We weten alleen niet wanneer ‘start bouw’ is en horen tot nog toe ook weinig en dat vind ik toch zo irritant he.

En voorlopig maken ze er een grote bende van want slopen kunnen ze.image

 

Maar dat “niets weten” ….. daar ga ik toch zulke rare dingen van doen.

Zo koop ik idiote dingen die ik vervolgens goed opberg want ze zijn voor ‘daar’. Én ik wil niet dat de oudste ze inpikt want die verlaat over een week of twee zijn ouderlijk nest en verzamelt wel heel enthousiast nestmateriaal. En waar ligt dat beter voor het grijpen dan in moeders nest. Én niet geheel onbelangrijk, nóg goedkoper dan de welbekende A.

Maar echt sommige van mijn aankopen slaan dus, nader bekeken, helemaal nergens op. imageZo kocht ik bijvoorbeeld een servetten dispenser. Ik moest hem écht hebben. Ken je dat gevoel? (ken je überhaupt een servetten dispenser hahaha)  Er gingen wenkbrauwen omhoog bij manlief. Jawel joh… Handig bij het barbecueën, was mijn argument. Wat ie dus, toen ik hem thuis wat beter bekeek, helemaal niet is! Probeer maar eens, je hebt lekker zitten kluiven en dan wil je een servet uit zo’n ding halen zonder dat het hele geval smerig wordt. Hahaha, het is gewoon een grafding. En nog wat. Bij ons wordt meestal gewoon de keukenrol op tafel gepletterd. Ja, top aankoop, de servetten dispenser. Not. Die kan straks gezellig naast de, ook werkeloze, broodbakmachine staan.  Ik heb ook een supergave tafelklem gekocht. Zó leuk! Zó gezellig. Kun je van alles aanhangen boven je tuin- of straks  in mijn geval- balkontafel. En hij was in de aanbieding dus dan grijp je je kans. Toch?

Ik heb alleen geen tuintafel.image

En theedoeken. Ik heb er al 6 geloof ik. Splinternieuwe.  Het is een tic. Een nieuwe tic. Een theedoeken tic. Heb en krijg gewoon een vaatwasser en zelfs mijn oude theedoeken zijn gewoon nog nieuw maar ik koop nieuwe theedoeken…  En  vaatdoekjes heb ik ook al. Leuk joh! Ik ga ze nooit gebruiken want ik heb altijd van die gruwelijke gele die je gewoon lekker weg kan gooien na gebruik.  Ik haat vaatdoekjes namelijk. Dus waarom koop ik vaatdoekjes? Ik lijk verdorie wel echt in verwachting.Toen deed ik ook zo idioot.

image

 

Maar, gezien bovengenoemde verwachtingen, verzamel ik dus volop ideeën waar ik nog geen -en misschien wel nooit-  een ruk mee kan.  Sla ongegeneerd foto’s van jullie op ( weten jullie toch niet hihi) Zucht ik als jullie weer zo enthousiast én razendsnel meubels geverfd hebben. Want ik moet er nu dus ook echt ‘aan’. Mijn grote teak kast moet in de verf. De sidetable gaat in de make-over en moet in de verf. Vooral de laatste zie ik al helemaal weer leuk en hip worden met leren greepjes, breder bovenblad, zonder onderblad en wielen. Niet alles krijgt een verfje hoor.  Sommige ‘dingetjes’ mogen blijven zoals ze zijn en wat écht oud is mag oud blijven.

image Maar daar gaat dus wel alles wat ik er zo braaf in de loop der jaren als beschermlaagjes op gesmeerd heb af en dan zo’n lekkere laag hufterproof matte lak op. Zodat ik het straks fijn met 1 van mijn nieuwe vaatdoekjes schoon kan maken whahahaha. Nou ja, zo’n beetje de hele bliksemse bende krijgt dus een beurt.  Moet het gaan krijgen. Zoals jullie dat dus éven tussen neus en lippen door lijken te doen allemaal.

 Maar… Dat wordt me een  klus! Ik heb alles al in huis hoor. Dat is het niet.image

Ik zoek alleen nog een blik met dit spulletje ….image

 

 

 Ik ga nog maar even een poosje moed verzamelen en vooral  kalm aan doen. Ben tenslotte in verwachting he.

en als altijd

Cheers!

 

&Liefs

Carol

Ps… Niets , maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is lullig of neerbuigend bedoeld!”

Pss .. bij het online gaan van de blog is er inmiddels iets ontluikt13412867_10201577733281911_420696917198670317_n

 

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie