Huisjekijken bij | Paulien

LET OP OUDE PUBLICATIE, maar niet minder leuk!

image[4]

Huisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere maandagavond en vrijdagmorgen te zien is.

Paulien komt uit een bijzonder en creatief gezin. Geen wonder dat ze zelf ook altijd creatief bezig is. Mét of zonder vriendinnen…ze geniet van lekker tutten in huis. Ze laat ons meekijken in haar heel bijzonder en gezellig huis. Ga mee Huisjekijken in Winterswijk!

Hoi, ik ben Paulien, woon in Winterswijk samen met mijn man Tim en vier kinderen: Tijn (11), Jip (9), Sanne (7) en Lieve (3). Met onze Labrador Guus en onze ruwharige teckel Mimi wonen we in een gezellige jaren-70-woning.

Ik ben altijd in de weer. Ik kom uit een creatieve familie waar mijn vader fotograaf is en mijn moeder keramiste. Ik ben vroeger zelf etaleuse geweest en dat blijft kriebelen natuurlijk…vandaar de projecten in huis!

“Op marktplaats probeer ik de mooiste schatten te vinden en te verweven in ons leventje… heerlijk!”

Ik heb gelukkig ook erg creatieve vriendinnen die ik, als ik even vast zit, om raad kan vragen tijdens een heerlijke verse kop muntthee.

In november ben  ik met een groep beste vriendinnen een dagje gaan therapeutisch kleien. Het thema was ‘huis een thuis maken’. We zijn met 9 en iedereen heeft voor mij iets symbolisch met hun huis; zo woont een vriendin van mij na een brand tijdelijk op een camping, een andere vriendin heeft net een boerderijtje gekocht en sinds september klussen we elke dinsdagochtend bij haar.

Een andere vriendin heeft (na het zien van onze slaapkamer) haar muren van pasteltinten naar wit veranderd en zal dat binnen een half jaar vast wéér veranderen!

“Elke vriendin van mij heeft iets symbolisch met haar huis…”

Paulien Pleun Onnink mail

Zoals ik al vertelde, is mijn moeder keramiste. Zij maakte ook het beeldje van het zwangere meisje. Ik kreeg het van haar toen ik zwanger was mijn eerste, Tijn.

beeldje

Zo heeft ook onderstaande  karikatuur voor ons een bijzondere betekenis. Hij is getekend door Ming Wong, een stagiair bij Disney, die we mochten ontmoeten tijdens een avond die was georganiseerd toen we te gast waren bij Villa Pardoes. Ming Wong maakte als herinnering voor ons deze geweldige tekening die me nog elke keer roert als ik ernaar kijk. Hij is zo realistisch en puur en geeft precies weer hoe de kinderen zijn. Love it!

“De karikatuur die Ming Wong voor ons maakte in Villa Pardoes, roert me elke keer als ik ernaar kijk…”

image
Het gasfornuis is een oude werkbank, ook via Marktplaats, echt heerlijk om daar de schatten vandaan te halen!
De wasbak en de keukenkastjes hebben we er gratis vandaan, kleurtje erover en klaar! Ik kan toch zo genieten van een nieuw kleurtje op de muren, dat is ook zo gebeurd. En dan tussendoor de kaarsjes aan en de geurtjes, glazen op tafel en koekjes, even met de kinderen tutten en dan weer…hup naar boven, mama gaat weer verven! Zo kom ik de middag prima door.
Paulien Pleun Onnink mail1
Paulien Pleun Onnink mail2
Onder de stolpen staan tegenwoordig de belangrijke dingetje die stof aantrekken. De spulletjes van oma: een mooie biscuitporseleinen roos en de vogeltjes.
De houtschijven hebben we gekregen van een zakelijke relatie van Tim. De zwarte vlek is een granaatscherf uit de Tweede Wereldoorlog die meegegroeid is!  Zo bizar en mooi…
boomschijven

“Het oude babybedje werd een hangplek voor de kinderen…”

Het oude babybedje is een heerlijke hangplek geworden voor de kinderen. Lekker met een IPod of laptop op schoot zitten ze dichtbij een stopcontact en kunnen ze ook de tv in de gaten houden. Wat wil je als kind nog meer? Al is ons oude koeienkleed dat we om het matras hebben gespannen niet erg praktisch met een verharende Labrador… De hertenkoppen heb ik al super lang.
image[26]
De oude postzakken heb ik ooit van mijn schoonouders gekregen die destijds bij de PTT werkten. Gaatjes en rafels maken elke zak uniek. Ik heb heb ze gebruikt om de keukenstoelen te bespannen en ze liggen ook in de hondenmanden. Ideaal!
biosstoelen-002Onze schuur verbouwde ik tot Tims werkruimte. Ik scoorde op Marktplaats een oude gereedschapswagen die nu dienst doet als koffiewagen. Het contrast met de oude ‘omakopjes’ vind ik zelf erg mooi.
De stoelen komen uit een failliete bioscoop en de bordeelstoelen uit een casino in Maastricht.
De metalen bakken haalde ik bij een van mijn favoriete snuffeladresjes.
Paulien Pleun Onnink mail5
Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit kijkje in ons huis.

Groet, Paulien

image[3]

Dit is een bewerking van een eerdere publicatie uit Huisjekijken Bij | augustus 2014. Wil jij ook meedoen met de rubriek Huisjekijken Bij? Meld je dan aan bij de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Huisjekijken bij | Paulien

  • Dankjewel José, huisjekijken heeft het ook echt zo gezet zoals we zijn!
   Tis zelfs alweer veranderd met wat dingetjes haha
   Maar dat houd het zo levendig.. Hihi

  • Ja dat is het hier ook, van niets iets maken en heel belangrijk dat de kindjes alles kunnen doen, dus geen museum gevoel!
   Tis op de foto’s netjes hoor maar met z’n allen lekker rommelig en soms echt chaos hier..
   Gewoon zoals we zijn..

 1. Pinkback: richard

 2. Pinkback: Weekoverzicht | week 11 | Huisjekijken

Geef een reactie