Painting the Past, interieur er stoer uit laten zien

10629799_562123170580629_4794271863704622543_nBedrijven in de Spotlight is “De” rubriek om eens een kijkje achter de schermen te nemen van een gepassioneerd bedrijf. Wat drijft mensen zoals jij en ik om met zoveel passie en man uren  een bedrijf op te richten. En hoe komen er zulke mooie resultaten uit voort. Deze keer gaan we op bezoek bij Painting the Past. Sabine vertelt:”Painting the Past is ontstaan door de sfeer die ik wilde creëren. Alle soorten verf die ik zag, waren veel te glanzend en daardoor te overheersend. Ik miste bepaalde kleuren. Toen ben ik zelf gaan mengen.”Sabine mengde steeds meer kleuren. Lees meer en doe mee met de leuke winactie


advertorial painting_the_past072

INTERIEUR ER STOER UIT LATEN ZIEN

Vergrijsde kleuren zijn een belangrijke trend in het hedendaags interieur. Muren met een poederachtige uitstraling sluiten daar mooi bij aan…de meest matte muurverf in tientallen authentieke en eigentijdse tinten komen van Painting the Past.In de badkamer werd Painting the Past geboren. Sabine vertelt:”Painting the Past is ontstaan door de sfeer die ik wilde creëren. Alle soorten verf die ik zag, waren veel te glanzend en daardoor te overheersend. Ik miste bepaalde kleuren. Toen ben ik zelf gaan mengen.”Sabine mengde steeds meer kleuren. Steeds meer treffende tinten werden ontwikkeld. Dutch Grey, Regency White, Scandinavian Green. De bal rolde verder. Ze bedachten een bedrijfsnaam die naar “oude” kleuren moest verwijzen. Er werd een logo ontworpen en er ontstonden nog meer kleuren. Chalk, Eucalyptus, Pebble, Sand.logo

Ze haalden de contacten in Engeland aan. Sabine: “Daar is de muurverf nog traditioneel. Aan de verf wordt krijt toegevoegd, waardoor het matpoederige effect ontstaat.” Sabine wilde een kleur voor de badkamer die niet te rood, niet te paars en te grijs zou zijn, maar wel al die tinten in zich moest hebben.”Ik had tien verschillende kleuren op de muur gezet, totdat er eentje ontstond waarover ik enthousiast raakte.” En verder iedereen die het zag……De bal ging rollen. Painting the Past bestaat nu 14 jaar. De kleurlijn bestaat uit 35 Traditional Colours, 12 New Neutral, 12 Soft Loft, 12 Shabby Chic, 12 White Poetry, en 20 frisse kinderkleuren. Ook dat geeft een bepaalde sfeer .populaire grijstinten

Wij maken verf voor vrouwen, zeggen ze vaak. Sabine: “Ik ken zelfs vrouwen die de blikken bewaren, gewoon omdat ze zo weg zijn van het ontwerp. Dat geeft me een goed gevoel, kennelijk zijn we op de goede weg”. Op de handgeschilderde kleurkaart verwijzen kleuren als Persian Grey, Historical White en Regency White naar vervlogen tijden, maar de verf voldoet ruimschoots aan de eisen van nu; hij is gemakkelijk aan te brengen, afwasbaar en overschilderbaar. De blikken zijn al een plaatje om te zien en ook nog voorzien van een handgeschilderd kaartje met daarop de betreffende tint. “We besteden niet alleen veel aandacht aan de verf die in het blik zit, maar ook aan de buitenkant”.

Nieuwe kleurkaarten werden gemaakt : New Neutrals en Soft Loft.  Nog steeds favoriet zijn de grijstinten op de muur.

10421448_592649564194656_3647952427233297158_n

Een saai meubelstuk of oude kandelaar een stoerdere uitstraling geven! Met het nieuwe product ‘paste wax’ van Painting the Past krijgt een saaie houtkleur een vergrijsde ‘look’.

Hoe ze op het idee kwam weet Sabine Markgraaf, eigenaresse van Painting the Past, niet meer zo goed, zegt ze lachend. “Ik heb zoveel ideeën en wil ze allemaal graag uitvoeren.” Maar sinds kort is haar nieuwe product toegevoegd aan de collectie van Painting the Past. “Ik wilde graag een krijtwas die gebruikt kon worden bij de met Painting the Past geverfde meubels en accessoires. Zodat je deze meubels en accessoires een landelijke, stoere uitstraling kunt geven in je interieur”, legt ze uit. “Vergrijsde tinten zijn op dit moment een belangrijke trend in interieurs.  Accessoires met een poederachtige uitstraling sluiten daar mooi bij aan. Vandaar deze nieuwe lijn.”

painting the past wax

De nieuwe lijn is geen verf te noemen. Het is eigenlijk een soort pasta wax. “We hebben krijt toegevoegd aan de was om het dekkend te maken. Je zou het dus ook krijtwas kunnen noemen. Door de toegevoegde krijt komt de was tot diep in de poriën en naadjes van het hout. Het kan ook gebruikt worden over onze matte houtverf,” vertelt Markgraaf. De was wordt gemaakt volgens een oud recept op basis van bijenwas met veel krijt. Dat resulteert in was met een poederige, doorleefde structuur. Het wordt zo heel sfeervol.paste waxInterieurs sfeervoller en stoerder maken dat is iets waar Markgraaf bekend mee is. Ze is erin gespecialiseerd om interieurs geschiedenis te laten uitstralen. De verf van Painting the Past speelt daar een belangrijke rol in. “Veel mensen hebben houten meubels of houtsnijwerken thuis staan die ze eigenlijk niet meer mooi vinden. Van die saaie houtkleur kun je met deze was iets heel moois maken. Het is voor iedereen heel eenvoudig. Je hoeft je meubelstuk of oude kandelaar maar een keer te waxen met een doek of een kwast en daarna lichtjes op te boenen en je bent klaar.” En niet alleen je meubelstuk is daarna een plaatje om te zien. Ook de blikken waar de verf of was in zit zijn prachtig. “We besteden niet alleen veel aandacht aan de verf of was die in het blik zit, maar ook aan de buitenkant.”

“En eigenlijk doe ik het nog steeds op deze manier met mengen. Zo is het bijvoorbeeld ook gegaan met deze krijtwas. Ik heb de krijtwas zelf ontwikkeld door steeds een beetje meer of minder krijt eraan toe te voegen. Totdat ik tevreden was”. En dat is ze. De pasta wax is niet alleen in Nederland te koop, Painting the Past maakt een enorme groei door en verkoopt in tal van Europese landen. Wat het volgende unieke product van Markgraaf is, wil ze nog niet verklappen. Ook geen tipje van de sluier. “Behalve dan, dat we niet stil zitten”, lacht ze.

En Sabine zit niet stil;  inmiddels heeft zij ook de serie Rustic@ verf toegevoegd aan het assortiment en deze is zelfs ook verkrijgbaar in een tester van 60 ml. Deze herken je aan een witte deksel.966435_416897968436484_1999903202_o

Door de toevoeging van gemalen marmerpoeder, zal de verf na het aanbrengen met een kwast opdrogen met een zacht schaduweffect. Dit geeft een nog matter en stoerder effect. Je kan de verf met een kwast op 2 manieren aanbrengen, van boven naar beneden voor een streepeffect of kruislings voor een gewolkt effect. Eenvoudig aan te brengen, niet vlekgevoelig en overschilderbaar zonder primer.

Pimpen van meubelstukken zwaar werk? Nee hoor!

Heb je nog een antiek kastje, tafeltje of ander meubelstuk? Zit er een oude verf- of waslaag op? Wil je deze gaan pimpen? Verwijder dan de oude was- of verflagen met onze REMOVER. Ecologisch, niet bijtend en geen ventilatie nodig. Dus in huis te gebruiken, eenvoudig te verwerken en afwasbaar met water.

10749932_606316156161330_8480329057158876511_o

 Painting the Past genomineerd door Ariadne At home 

Ook met het tijdschrift “Ariadne at Home” is een leuke samenwerking aangegaan. Een speciaal door Ariadne At Home genomineerde kleurenwaaier en advies zijn voor de lezers samengesteld. Heel handig en een leuke bron van inspiratie. In september vorig jaar kwam het tijdschrijft uit, met daarin een sfeervolle reportage met kleuren van Painting the Past  Ariadne at Home Collectie.

Nieuw! De favoriete colourcard van Painting the Past: Pastel Poetry

Painting the Past flyer voorzijde 400px

‘Pastel Poetry’ zo heten de prachtige colourcards van Painting the Past die door Ariadne at Home zijn genomineerd als haar favoriet. Dit zachte palet is romantisch, vriendelijk en authentiek. Hiermee krijgt je huis meteen de juiste sfeer.

 

TIPS van Sabine :

Tip 1 : Verweerd zink zelf namaken. De ondergrond goed ontvetten. Daarna deze dekkend, maar niet te netjes schilderen. Goed laten drogen en afwerken met Paste wax kleur Cement.10506631_578525355607077_825165269566139507_o

Tip 2 : Pimp je oude meubels. Dit kastje is geschilderd in Monument Grey houtverf Matt. Voor een extra oude look kan deze afgewerkt worden met Paste wax.monument grey met paste wax tip
Tip 3 : Ze blijven leuk, pompoenen geschilderd en daarna bewerkt met onze Paste Wax. Mooi als decoratie.pompoenen in wax
 Tip 4 Remover op je oude meubels en je maakt ze rustiek. Snel en simpel.10848043_606306139495665_6559009794979271807_n
Na al deze leuke producten zou je denken dat Sabine al klaar is, maar niets is minder waar. Deze creatieve duizendpoot heeft ook nog tussen de bedrijven door een zomer verflijn ontwikkeld. Ook maakt ze leuke uitzetborden en verfstaaltjes voor haar leveranciers. Ze creëert moodboards en verzint nieuwe dingen die  je met haar verfproducten kunt doen. Overal is haar authentieke manier van werken in terug te vinden.
Sabine Markgraaf, iemand met een hart voor haar werk en haar producten.
Zoveel passie kun je ook echt terug zien in haar collectie. Ook geïnspireerd geraakt en wil je ook eens proberen hoe het werkt met Painting the Past? Wij hebben met Sabine een leuke actie voor jullie bedacht. Wil je weten waar je Painting the Past kunt kopen, surf dan naar de website of naar de facebook pagina en ontdek de dichtsbijzijnde leverancier bij jou in de buurt. Je zult blij verrast zijn.pastewaxpaintingthepast-pastpresentroermond1
Wat moet ik doen om een blik Paste Wax te Winnen ?
Geef Painting the Past  een ‘like’ op hun  facebook pagina onder ons bericht.
Motiveer je antwoord onder dit blog (even eerst aanmelden zonder verplichtingen) en vertel ons waarom jij dit blik Paste Wax verdient!
We verloten twee blikken met kleur naar keuze.
Het team van Huisje Kijken kiest de winnaar uit. Je dient wel geliked te hebben onder het bericht op de facebook pagina van  Painting the Past om in aanmerking te komen voor de prijs.
De actie loopt tot en met maandag 9 februari 2015 16.00 uur.

 Dus LIKE & WIN dit  Blik Paste Wax van Painting the Past in samenwerking met Huisjekijken.com!

painting-the-past-logoWil jij ook meedoen met je bedrijf aan de deze rubriek of andere mogelijkheden bespreken, geef dan een berichtje via Contact 

 

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

36 reacties op “Painting the Past, interieur er stoer uit laten zien

 1. Ik wil de wax heel graag uitproberen, ik ben mijn meubeltjes aan het oppimpen en dit is een erg mooie aangelegenheid om ook deze wax naast de verf van PTP te gebruiken!

 2. Als ik het resultaat van deze wax zie krijg ik de kriebels om hier mee aan de slag te gaan. iedereen heeft wel een meubeltje wat je niet meer mooi vind maar door de emotionele waarde er geen afstand van kan doen, door het te behandelen met deze mooie wax wordt het weer een mooi meubeltje die bij je past.

 3. Ik win graag het blik pastewax omdat onze saaie crème kleurige lambrisering wel een oppimpbeurt kan gebruiken, past beter bij de rest van de brocante /landelijke interieur.

 4. Ik gebruik al jaren painting the past krijtverf en vind het erg mooie verf. Ik ben op zoek naar verf om witte potten te pimpen en mijn kast die nu nog geschilderd is met historical white. Lijkt me wel wat om op deze manier de wax uit te proberen. Ik houd me aanbevolen :)

 5. Wat ik er van gezien heb, is voor mij voldoende om heel graag deze wax te winnen.
  Heb al gewerkt met de krijtverf, die prachtig is, en nu verder met de wax.:-)
  Dus heel graag……

 6. Ik heb ooit een soort kalkwas gekocht op een beurs en daar stoelen mee behandeld. Daarna nooit meer zoiets gevonden. Ik heb nog een prachtig theekastje van mijn oma staan. Ik denk dat de Pasting Wax daar het juiste product voor zou zijn. Binnenkort verhuis ik en voor die tijd wil ik mijn meubels helemaal in de sfeer van mijn nieuwe huisje hebben. Wie weet maken jullie mij blij.

 7. Ik zou heel graag willen winnen en er meubeltjes voot mijn broertje mee opknappe. Hij is gescheiden en moet nu zijn woning opnieuw inrichten. We gaan hiervoor langs bij de kringloop en dus kunnen ze wel een opknapbeurtje gebruiken

  • De winnaars zijn …
   geranke zegt:
   “Ik zou heel graag willen winnen en er meubeltjes voot mijn broertje mee opknappen. Hij is gescheiden en moet nu zijn woning opnieuw inrichten. We gaan hiervoor langs bij de kringloop en dus kunnen ze wel een opknap beurtje gebruiken”

   Ellen zegt:
   “Als ik win, stuur ik jullie de allermooiste foto’s van mijn DIY project”

   Van harte gefeliciteerd met jullie Paste Wax.
   Geef jullie adresgegevens, en welke kleur wax je wilt ontvangen, door aan huisjekijkenredactie@outlook.com o.v.v. winnaars PTP paste wax verloting

   Bedankt voor het meedoen allemaal, en hou het in de gaten we houden regelmatig leuke verlotingen.

   Team Huisjekijken

 8. Ik zou heel graag willen winnen omdat ik 8 jaar geleden painting the past heb ondekt en inmiddels niet meer zonder kan.
  Heb er verschillende muren en meubels in mijn huis mee gedaan. En heb sinds kort de kalkwas ondekt. Ik heb het al vele male gebruikt en zou graag meerdere euren willen hebben.

 9. Heb al vaak iets geverfd maar nog nooit met deze kalkverf van painting the past.
  Het lijkt mij geweldig om dit eens te gaan proberen, omdat het ik er al veel fantastische dingen over heb gehoord!

 10. Ik ben er zoooo benieuwd naar! Zijn volop bezig in huis. Zoekende naar n mooie afwerking van kozijnen en deuren.
  Dit zou n mooie mogelijkheid zijn om dit te proberen! Ik zou er blij mee zijn!

 11. Ik heb een mooie rotan mand voor de katten. Deze is nu nog naturel, maar met deze mooie grijze wax kan ik hem een stoere look geven. Een wit schapenvachtje er in en onze 2 Siamezen kunnen weer lekker slapen in hun gepimpte mandje.

 12. Binnenkort staat een verhuizing op de planning. Waarin alles natuurlijk volop geschilderd moet worden. Dit zou een goed moment zijn, om dit product uit te testen.
  Ben er zeer benieuwd naar en zou het graag uit willen testen :-)

 13. Ik ben bezig stap voor stap mijn interieur met weinig financiele middelen soberder en stoerder te maken.
  Deze wax zou super zijn om een vergrijsde look aan mijn salontafel en tv kast te geven.
  Dus zou het heel graag proberen.

 14. Omdat ik degene ben die de taalfouten had opgemerkt en doorgeggeven… ;)
  En het toeval wil dat wij na 9 jaar de boel thuis aan het opfrissen zijn. De woonkamer wordt sowieso 81 Blue Grey van P the P!! Totally my brand!

 15. Omdat mijn eerste blik Paste Wax bijna op is en ik nog niet klaar ben met het uitvoeren van mijn ideeën
  Ik wil mijn vakantie woning graag een stoer strand thema geven en ben al bezig met het verzamelen van stoere spullen zoals roeispanen, netten, boeien en stormlampen
  Om het thema goed door te voeren willen we ook de wax gebruiken

  • De winnaars zijn …
   geranke zegt:
   “Ik zou heel graag willen winnen en er meubeltjes voot mijn broertje mee opknappen. Hij is gescheiden en moet nu zijn woning opnieuw inrichten. We gaan hiervoor langs bij de kringloop en dus kunnen ze wel een opknap beurtje gebruiken”

   Ellen zegt:
   “Als ik win, stuur ik jullie de allermooiste foto’s van mijn DIY project”

   Van harte gefeliciteerd met jullie Paste Wax.
   Geef jullie adresgegevens, en welke kleur wax je wilt ontvangen, door aan huisjekijkenredactie@outlook.com o.v.v. winnaars PTP paste wax verloting

   Bedankt voor het meedoen allemaal, en hou het in de gaten we houden regelmatig leuke verlotingen.

   Team Huisjekijken

 16. Omdat ik gisteren verjaard ben, zou het nog een geweldig verjaardag kado zijn!!
  Ik ben dol op jullie verf/wax en ben nog aan het klussen, dus zou helemaal geweldig zijn als ik dit zou winnen!!

 17. Ik win graag jullie paste wax om er voor het eerst mee te experimenteren. Wil graag een muur een ander tintje hebben in jullie nn91 rose white kleur, en nog wat spulletjes met de wax behandelen.

 18. Ik zou heel graag winnen, omdat ik vaak meubels, accessoires ed een nieuwe look geef. Paiting the Past is daarbij 1 van mijn favoriete merken. Ben nu ook erg benieuwd naar de wax. Heb al leuke ideeën in mijn hoofd.

 19. Ik zou heeeeel graag een blik winnen. Ik probeer nu altijd gewoon met latex alles oud te maken, dus ben heeeeel benieuwd hoe deze wax werkt! Ben reuze benieuwd naar het resultaat!

 20. Zulke mooi verf! Als ik win zou ik de uitdaging aan willen gaan om mijn servieskast in een mooie rustieke grijstint te verven. Wij hebben hier altijd nog wel verfprojecten liggen ;)

 21. Door mijn passie voor meubels nog beter te doen.en is een andere kleurtje in interieur te hebben en omdat mijn andere verf bijna op is zou ik graag bij de gelukkige zijn . Mooi cadotje vorr mezelf mag ook al eens vindt ik

 22. Kleine meisjes worden groot. Dat betekend een kleine meiden kamer omtoveren naar een kamer voor een grote meid ( 9 jr.) :-) Een oude broodkast wordt dan omgetoverd tot een mooie kleerkast voor d’r in de kleur green tea. De wax zou dan ook zeer welkom zijn.

 23. Новостройки в городе Иркутск, купить квартиру от застройщика. Как купить новую квартиру и остаться довольным
  Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
  Список практичных материалов:
  turnkey new buildings|

Geef een reactie